Thalasso reizen voor heilzame behandelingen in spa’s en wellness oorden in Nederland en wereldwijd

Wellness Online

Thalasso is een woord uit de oudheid en dat zee betekent. De Romeinen en Grieken wisten al dat de zee een genezende werking heeft en zij maakten daar gebruik van door in zeewater te baden.

Bekijk ook:
> Wellness hotel
> Wellness weekendje weg
> Detox reizen
> Meer over Thalasso
> Sauna Amsterdam – Sauna en spa in en om Amsterdam


Thermae 2000 logo

Thalasso therapie bij Kuuroord Thermae 2000

> Bekijk thalasso reis vanaf € 16 (per keer)

Thalasso reizen Thermae 2000Thermae 2000 biedt thermaal water behandelingen. Kern is verbeteren van de mobiliteit, opbouwen van spierkracht en verbeteren van het uithoudingsvermogen. De behandelingen, in kleine groepen staan onder leiding van een fysiotherapeut.

Deze thalasso therapie is vooral bedoeld voor hen die lijden aan reuma, artrose en fibromyalgie. Door te oefenen in thermaal water zijn de bewegingen minder pijnlijk en kan je het langer volhouden.

Meer over deze wellness reis


Zoweg logo

Goedkoop naar kuuroord Arcen met Zoweg.nl

> Bekijk thalasso reis vanaf € 45

Thalasso reizen naar Bad ArcenKuuroord Arcen ligt schitterend in nationaal park Maasduinen. Vanuit Parkhotel Bad Arcen loop je het Thermaalbad in.

Het bronwater komt uit een 900 m diepe bron. Arcen ligt in Noord-Limburg met veel natuur. Ook bekend als fiets- en wandelgebied.

2 en 3 daagse arrangementen om te genieten van thalasso op z’n puur!

Meer over deze wellness reis


Hotels-nl logo

Speciale aanbieding hotel en Kuuroord Bad Arcen

> Bekijk thalasso reis vanaf € 89

Thalasso reizen Bad ArcenThalasso hotelreis naar het kuuroord Bad Arcen. Je krijgt 2 hamam doeken, ze liggen al voor je klaar.

Vanuit je hotel kamer zo het kuuroord inlopen. Daar vind je een binnen- en buitenbad, whirlpools en Kneipp baden. Vanuit hun bronnen thermaal mineraalwater. En voetenbaden, dompelbaden en onderwater massages.

Verder diverse uitgebreide sauna’s voor dat fijne dagje wellness.

Heerlijk ontbijtbuffet.

Meer over deze wellness reis


Puurenkuur logo

Thalasso reizen van Puurenkuur

> Bekijk thalasso reis vanaf € 159

Thalasso reizenEen Thalasso vakantie is een ware weldaad voor je lichaam! Thalasso reizen zijn er niet alleen naar Frankrijk, maar ook wereldwijd. Het zijn Thalasso spa’s en hotels waar een kuur heilzaam en ontspannend is. De therapie bestaat uit preventieve en heilzame behandelingen onder leiding van een arts.

Er zijn veel bestemmingen waar zeer goede Thalasso spa’s en hotels zijn, die heilzame en ontspannende therapie geven. Benelux, Azië, Europa, Afrika, Midden Oosten en Zuid Amerika.

Meer over deze wellness reis


Pierre et vacances logo

Thalassotherapie en balneotherapie van Pierre et Vacances

> Bekijk thalasso reis vanaf € 395

Thalasso reizenKom als herboren terug van een wellness vakantie bij Pierre et Vacances.

Pierre et Vacances zijn specialist in thalassotherapie en balneotherapie, voor een combi van hydrotherapie, elektrotherapie en fysiotherapie. Uiteraard massages en lichaam- en gezichtsbehandelingen.

Volop wellness arrangementen van verschillende duur. Zoals naar premium residentie Résidence et Spa in Houlgate en L’Amara in Avoriaz.

Meer over deze wellness reis


Thalasso therapie in de 5 kuuroorden in Nederland

Wist jij dat Nederland wel 5 kuuroorden telt? Het zijn Fontana Bad Nieuweschans, Sanadome bij Nijmegen, Fonteyn Thermen in Bergen op Zoom, Thermaalbad Arcen en Thermae 2000 in Valkenburg. Niet alleen kuuroord maar ook bekende wellnesscentra.

> Lees hier over de 5 kuuroorden in Nederland


Thalasso therapie

Thalasso therapie was vroeger al bekendMet de ervaring uit het verleden is de moderne Thalasso therapie ontwikkeld. Deze therapieën vind je in speciale kuuroorden aan zee. De behandelingen, veelal onder toezicht van een arts, hebben als ingrediënten zeewater, zee algen, modder, zand en bovendien de gezonde jodiumhoudende zeelucht, waarmee de longen zich verwijden en slijm oplost.

De therapie voorkomt en verzacht spier- en gewrichtsklachten. Om deze reden wordt deze therapie ook toegepast bij reumatische klachten.

Frankrijk, Duitsland en de landen rond de Middellandse Zee bieden een keur aan centra. Eén van de oudste Thalasso therapie centrum ligt in Frankrijk, Roscoff Thalasso Therapie Centrum in Bretagne.


Wat kun je verwachten in een Thalasso centrum

De therapie begint met een gesprek met een arts

De arts maakt samen met jou een therapieplan. Hier worden dagelijkse behandelingen in meegenomen zoals warm en koud baden, algenbaden, pakkingen, straaldouches, hydro massages. Voor de stoombaden wordt het zeewater verwarmd.

Natuurlijk heb je ook de hele dag toegang tot de zoutwaterbaden, jacuzzi, sauna en rustruimten.

Algenpakking

Thalasso algenpakking voor reinigen en verstevigen van de huidAlgen zijn in zee levende organismen en zijn rijk aan vitamines, mineralen en sporenelementen. Algen zijn belangrijke voedingsstoffen voor de huid. Algen worden gebruikt in bubbelbaden en uiteraard voor de algenpakking. De algen worden warm en onder een verwarmde deken op het lichaam aangebracht. Op deze manier werken de algen kalmerend en herstellend. Hiermee wordt ook een optimale opname door de huid verkregen.

De algenpakking bevordert de bloedcirculatie in de huid. Door de celstofwisseling worden afvalstoffen afgevoerd. De huid wordt zacht door reiniging en de algenpakking brengt het vochtgehalte weer in balans.

Hydrotherapie behandeling

Deze behandeling is gebaseerd op de geneeskrachtige werking van zeewater. Deze behandeling bestaat uit onderwater massages, straalnevels en minerale baden.

Zeewaterdouche

Een douchemassage met fijne stralen zeewater. Het verbetert de bloedcirculatie en werkt ontspannend.

Zeewatermassage met hoge druk

Waterstralen masseren het lichaam en activeren de bloedsomloop. Het lichaam krijgt bij deze massage een behandeling. Van de voeten tot aan de schouders. Deze massage versoepelt de gewrichten en verstevigt de huid. Helpt tevens bij vermageren.


Thalasso centra nader bekeken

Thalasso kuuroord Fontana Nieuweschans in Groningen

Fontana Bad Nieuweschans in Groningen met een Thalasso studioIn 1975 werd geneeskrachtig bronwater onder Nieuweschans ontdekt. Het bronwater heeft een zeer hoge internationale kwalificatie en deze luidt: ijzer- en jodiumhoudende thermaal bronwater met veel calcium en sulfaat. In 1985 werd hier het eerste kuurcentrum van Nederland gerealiseerd. Fontana Bad Nieuweschans is thans uitgegroeid tot een wellness centrum van formaat met hotel, sauna en diverse kuurstudio’s, waaronder één voor Thalasso therapie.

Thalasso studio

De hier gebruikte groene algen komen uit de Noordelijke IJszee. Een water met een hoog zuurstofgehalte en een ware bron voor algen. Deze groene algen bevatten vitaminen, mineralen en spoorelementen.

De algen voeden, verstevigen en reinigen de huid en lichaam. Deze Thalasso, warmte behandeling verzacht pijn in spieren en gewrichten.

De Thalasso behandeling heeft uiteraard ook een ontspannend effect.

Fontana biedt algenpakkingen in vele vormen, zoals algenpakking puur, met of zonder voetreflex, algenolie, algencrème en Thalasso power.

Met de Thalasso behandeling wordt je lichaam ingesmeerd met pure algen pap, waarna je wordt ingepakt in folie en een thermische deken. Hiermee kunnen de algen hun dieptewerking doen. Na de behandeling is het heerlijk douchen.

Fontana biedt veel meer. Bijvoorbeeld een lifestyle verandering. Een lifestyle kuur in Fontana is al behoorlijk populair aan het worden.


Puurenkuur logo

Yoga combineren met Thalasso kan in Fontana

> Bekijk wellness reis vanaf € 226

Thalasso reizen naar Fontana Nieuweschans in GroningenIn Bad Nieuweschans volg je Yoga, Pilates en fitness in een echt kuuroord.

Het heeft een prachtig wellness center en goed restaurant.

Een review geeft aan “En spectaculair, voor wie dit nog nooit gedaan heeft, je voelt je nog uren tintelend en gewichtloos. Het thermengedeelte is (uiteraard) Romeins ingericht, niks nieuws dus, maar groot, goed, schoon en vooral ontzettend rustig. Een aanrader voor een lang weekend. En daarna uitgaan in Groningen om weer eens mensen beneden de 80 te zien.

Jouw wensen kunnen hier in vervulling gaan!

Meer over deze wellness reis


Bekijk ook:
> Wellness hotel
> Wellness weekendje weg
> Detox reizen
> Meer over Thalasso
> Sauna Amsterdam – Sauna en spa in en om Amsterdam

Wellness Online