Pilates reizen naar geselecteerde wellness hotels

Wellness Online

Pilates reizen om je geheel te wijden aan pilates, een trainingstechniek voor lichaam en geest. Delen van yoga, tai chi, mensendieck en heilgymnastiek vind je hierin terug. In het begin van de 20e eeuw is het door de Duitser Joseph Pilates ontwikkeld.

Tijdens de Pilates les werk je aan je houding, stabiliteit, coördinatie en ademhaling.

Pilates als alternatief of aanvulling op Yoga en ligt erg in de belangstelling.
> Meer over pilates

Bekijk ook:
> Wellness weekendje weg
> Yoga reizen


Puurenkuur logo

Pilates reizen van Puurenkuur

> Bekijk pilates reis vanaf € 266

pilatesPilates vakanties onder leiding van ervaren docenten. In de wellness hotels vind je speciale pilates ruimtes.

De pilates hotels zijn aan het strand of midden in de natuur gelegen. Een extra motiverende omgeving. De ambiance zal je daar zeker aanspreken.

Bestemmingen zijn Nederland, Thailand, Spanje en Turkije.

De pilates weekenden in Boshotel Vlodrop zijn erg druk bezocht.

Meer over deze wellness reis


Pilates steeds meer in de belangstelling

Pilates is erg populair in de sportscholen, maar heeft ook een stukje geschiedenis. En juist haar ontstaan geeft meer inzicht over waar pilates voor staat.

Joseph Pilates

De naam pilates komt van zijn naamgever Joseph Pilates, in 1880 geboren in Mönchengladbach en op 80 jarige leeftijd overleden in New York. In zijn jeugd was Pilates ziekelijk. Wat in die tijd vaker voorkwam. Woningen in steden waar nauwelijks zon binnentrad. Vocht in de huizen en weinig zon. Luchtvervuiling door industriemachines op steenkool of nog erger bruinkool. Slechte voeding en ongedierte.

In die tijd, om 1900, waren er meer initiatieven om de leefomstandigheden te verbeteren. Een goed voorbeeld is de gymnastiekleraar Hans Suren, die de (nog steeds!) bestseller Der Mensch und die Sonne schreef. Hij propageerde een manier van leven met ritmische gymnastiek, bloot buiten zijn en de heilzame werking van de zee. Hij wordt ook genoemd als grondlegger van het naturisme. Zijn bakermat was het Waddeneiland Sylt. Hier ontving hij burgers uit de donkere delen van Bremen en Hamburg.

Ontstaan pilates

Joseph ontwikkelde zijn methode van geest en lichaamsbeweging tijdens WW1. Hij hielp zichzelf om zijn ziektes te boven te komen en om soldaten weer wat van hun leven te maken. Voor de methode maakte hij gebruik van de beginselen van Yoga, ritmische gymnastiek en body building. Kern was verbeteren van houding, stabiliteit, coördinatie en ademhaling.

Waarom is pilates zo populair

Om te beginnen komt dat door de grote belangstelling voor de gezondheid. In deze corona tijd een eerste levensbehoefte!
Pilates is door iedereen te volgen. Je voelt snel hoe het inwerkt op je lichaam en geest.
> Kijk ook eens op de website van pilatesoefeningen

Pilates reizen

Het is heel nuttig om samen met anderen aan pilates te doen. Op een pilates vakantie kun je een paar dagen daar volledig mee bezig zijn. Een goede instructeur zal je bijstaan.
> Hier vind je de Pilates reizen

Bekijk ook:
> Wellness weekendje weg
> Yoga reizen

Wellness Online