Afvallen met succes door meer bewegen en gezond eten

Wellness Online

Wat is het geheim van gezond en succesvol afvallen

Het geheim van afvallen is eigenlijk wel bekend. Afvallen doe je door meer te bewegen en minder te eten. Zo eenvoudig het lijkt zo moeilijk is het in de praktijk.

Afvallen en op gewicht blijven, zijn belangrijke voorwaarden voor wellness of welbevinden.


Willen weten hoe het ermee staat? Doe de test!

bmi sport-je-fitMet de Body Mass Index (BMI) bereken je of je gewicht in balans is met je lengte. SPORT JE FIT heeft hier een goede test voor. Bovendien wordt het belang van de BMI uitvoerig toegelicht.

> Bereken hier de BMI


gezond eten sport-je-fitGezond eten en voldoende bewegen daar gaat het om bij het afvallen. Hoe is jouw manier van eten en is dit wel wel in balans met hoeveel jij beweegt?

> Meer over gezond eten


Succesvol afvallen begint met motivatie

motivatie sport-je-fitIn het begin zul je het afvallen kunnen volhouden. Maar na een paar weken is het ineens niet meer zo makkelijk.

Om gemotiveerd te kunnen blijven zijn er speciale motivatie oefeningen. Oefeningen waarmee je bewustzijn kunt sturen. Die ervoor zorgen dat je positieve en stimulerende gedachten over het afvallen houdt.

Hieronder vind je de link naar deze motivatie oefeningen. Deze zijn gebaseerd op de principes van Deepak Chopra, filosoof en arts, polariteitstherapie, sportpsychologen van de Rabobank Wielerploeg en empirische waarnemingen.

> Klik hier voor de motivatie oefeningen

Houd een to-do en dagboek bij. Schrijf op wat je wilt bereiken. Dat kan van alles zijn. Je streefgewicht, andere baan, sociale contacten, leuke vakantie. Noem maar op. Lees het lijstje regelmatig voor. Je zult gaan merken dat je ernaar gaat leven!

Stel haalbare doelen. Niets is zo frustrerend om een niet haalbaar doel te stellen en erachter te komen dat het niet gelukt is.

Noteer niet alleen je vorderingen in het afslanken, maar ook je gevoelens en wat je zoal hebt meegemaakt. Lees er regelmatig in. Je wordt zo bewuster waar je mee bezig bent. Door dit bij te houden krijg je een beeld van je gevoelens en hoe je hier tijdens het afvallen op reageert. Begin je veel te snoepen in periodes van stress? Of merk je dat je een gezelligheidseter bent? Dan kun je er iets aan doen.

Een motiverende omgeving is de sauna. Het is heerlijk om juist daar bezig te zijn met het hoe en waarom van het afvallen.


Succesvol afvallen begint met bewegen

fietsen sport-je-fit

Afvallen doe je door voldoende te bewegen. Best lastig om hiermee te beginnen. Kies daarom een bekende beweging zoals wandelen en fietsen. Als je veel te zwaar bent is het fietsen het beste. deze beweging is minder blessure gevoelig.

Ga niet zomaar aan de gang. Laat het bewegen gelijke trend houden met het motiveren. Motivatie en beginnen met bewegen horen dus bij elkaar.

Om te gaan bewegen heb je begeleiding nodig. Op site Afvallen met SPORT JE FIT PLAN vind je een succesvolle methode.

> Een goed bruikbaar sportschema vind je hier.

Laat het bewegen onderdeel worden van je dagelijkse routine. Boodschappen doen op de fiets, op je werk de trap nemen. Lees regelmatig je dagboekje door. Het zal je helpen.

Uit een recent onderzoek onder 50.000 wandelaars en hardlopers blijkt dat wandelen net zo gezond is als hardlopen. Dit onderzoek onderbouwt om het wandelen in je dagelijkse manier van leven in te passen. Dus wandel naar de brievenbus in plaats van met de auto.


Succesvol afvallen begint met gezond eten

gezonde voeding sport-je-fitEen belangrijke voorwaarde om af te vallen is gezond eten. Gezond eten is niet lastig en nog goedkoop ook. Het bekende mediterrane dieet is door haar gevarieerdheid en eetbaarheid bij uitstek geschikt om gezond te eten.

Het gezonde mediterrane dieet bestaat uit méér groenten, fruit, peulvruchten, vis en graanproducten. En minder aardappelen, vlees en zuivelproducten. Weinig of geen eieren of zoetigheid. Per dag 2 glazen alcoholische dranken. De maaltijden te bereiden met olijfolie. Olijfolie is de belangrijkste vetbron.

Ook dit lijkt eenvoudig, maar is het zeker niet. Om op een gezond dieet over te kunnen gaan heb je begeleiding nodig. SPORT JE FIT PLAN biedt GRATIS een 3 stappen plan om je eetgewoontes, planmatig te kunnen aanpassen.

> Klik hier voor Gezonde voeding en levensstijl. In 3 stappen naar een gezond leefpatroon.Is snel afvallen mogelijk

Verantwoord en snel afvallen is goed mogelijk. Wij hebben een natuurlijk vetvrij dieet waarmee je 10 kg in 3 weken kunt afvallen. Dit in combinatie met het gaan bewegen, is het gebruiken van dit dieet alleen al een motivatie bron.

> Snel afvallen kan hier


Afvallen en op gewicht blijven

Ga verder met je dagboek. Bepaal hoeveel je mag aankomen, zonder er van in de stress te schieten. Een gebruikelijke marge is 3 kg, alvorens je weer een afvalperiode ingaat. Afvallen en op gewicht blijven heeft te maken met een leefstijlverandering.

> Afvallen met SPORT JE FIT biedt jou die verandering.


Reizen voor gewichtsverlies

Wist je dat er reizen zijn speciaal voor gewichtsverlies. 4, 6, 8 of 11 dagen met een coach kunnen werken aan je toekomst.

> Wij hebben alle reizen voor het afvallen verzameld, vanaf € 580, KLIK HIER.


Wellness Online