Mindfulness – Kunst van het vergeten en aanvaarden

Wellness Online

Mindfulness is je bezig houden met wat zich nu voordoet. Van moment tot moment en zonder daarover te oordelen. Een vaardigheid, die je kunt leren.


Menu wellness reizen:
> Wellness hotels en appartementen
> Wellness bungalows
> Wellness breaks in Nederland
> Wellness breaks in buitenland
> Fitness reizen
> Detox en gewichtsverlies reizen
> Thalasso reizen
> Yoga, anti-stress en mindfulness
> Singlereizen ook voor alleengaanden
> Alles over Wellness Reizen


Mindfulness hangt samen met welbevinden of wellness

Mindfulness is te leren, maar dan wil je vast weten wat het eigenlijk is.

Om het duidelijk te maken zoeken we de grens op. Het tegenovergestelde is mindlessness. Je bent ergens mee bezig maar je gedachten zijn ergens anders. De huidige situatie gaat grotendeels aan je voorbij. Of je bent in die situatie steeds aan het oordelen van: doe ik dit wel goed of wat vindt de ander van mij. Je bent vooral met jezelf bezig, met te oordelen, in plaats van met de situatie waarin je zit.

Het tegenovergestelde van mindlessness is dus mindfulness, aandacht hebben voor en aanvaarden van de situatie waarin je nu zit. Een bekend voorbeeld is eten. Aandacht hebben voor wat je eet en proeft. Of tijdens een gesprek weten wat je zegt en merken wat de ander zegt.


Je doet al aan mindfulness

Ga na wanneer je al aan mindfulness doet. Dat zijn vaak de momenten waarvan je zegt: zo is het genoeg, het is goed. Stukje hardlopen, naar fijne muziek luisteren, samen met een geliefde op een terras genieten. En dan zonder te denken van ik had nu ook dit of dat kunnen doen.

En als die gedachte in je opkomt, dat ook weer van je af kunnen zetten. Dit is een vaardigheid, die je kunt leren.


Wellness deal > 2 dagen heerlijk ontspannen in een populaire sauna. Plus een overnachting in nabij gelegen hotel. Superdeal vanaf € 25,00


SpaSpaOnline, bekend van Wellness Magazine, toont de beste aanbiedingen en hoogste kortingen voor sauna’s in Nederland. Tevens kun je zoeken naar vrouwendagen en badkledingdagen.
> Kies hier voor SpaOnline. Ook leuk als cadeau!


Aan de gang met mindfulness

Maak een voor jou bekende wandeling. Tijdens het wandelen bekijk je de omgeving alsof die nieuw is, zoek nieuwe waarnemingen op. Ga bij het eten eens heel aandachtig na wat je eet, hoe het voelt en hoe het proeft. Bemerk dat je ineens andere dingen onderweg ziet of interpreteert en hoe het eten anders proeft.

Mindfulness is een vaardigheid, die te leren is met oefeningen om niet direct te oordelen en te zien wat je meemaakt. Met open staan en accepteren leer je wat zich in jou en de ander afspeelt.

Dringende gedachtes, vervelende zelfs, verbieden die te hebben of vinden dat je nu eenmaal zo bent? Deze vervelende gedachtes kunnen je behoorlijk in de weg zitten. Met mindfulness leer je om ermee om te gaan. Je leert een onderzoeker te zijn, van waarom en nu? In plaats van je eigen aanklager te zijn.


Training

Op het Internet zijn oefeningen te vinden. Oefeningen die uitgaan van lichaamsverkenning en zitmeditatie. Deze oefeningen zijn een kennismaking. Met het verkennen van je lichaam leer je aandacht te krijgen voor wat er in je lichaam gebeurt. Met de zitmeditatie leer je aandacht te hebben voor wat zich aandient. Hier vind je een online cursus.


Mindfulness reizen

Oefenen met anderen geeft extra steun. Je mede groepsgenoten hebben dezelfde vraag.

De mindfulness reizen zijn erg onder de aandacht. Het zijn reizen van een weekend in Nederland tot reizen naar verre oorden.

Zo’n vakantie bestaat ook uit gezond eten en rustgevende yoga, wandelen of tai chi.

> Mindfulness reizen vanaf € 199 KLIK HIER


Menu wellness reizen:
> Wellness hotels en appartementen
> Wellness bungalows
> Wellness breaks in Nederland
> Wellness breaks in buitenland
> Fitness reizen
> Detox en gewichtsverlies reizen
> Thalasso reizen
> Yoga, anti-stress en mindfulness
> Singlereizen ook voor alleengaanden
> Alles over Wellness Reizen

Wellness Online