Wellness gaat jouw leven veranderen. Blijf gezond en fit.

Wellness Online

Wellness, een gezonde levensstijl

Wellness staat voor een gezonde manier van leven, waarbij voeding, lichaam en geest in balans zijn. Je beleeft het actief en maakt je fit en vitaal en geeft je de nodige ontspanning.

Wellness steeds populairder

Er zijn drie redenen waarom het zo populair is. De eerste is de hoge werkdruk, snelheid van handelen, vermoeidheid, stress en tekort aan ontspanning. Denk ook aan de wat onpersoonlijke manier van leven en wonen in de stad. Zaken die de behoefte aan een gezond alternatief voor het verbeteren van de kwaliteit van leven doen toenemen. Steeds meer mensen nemen het initiatief om aan hun gezondheid te werken.

De tweede reden is de vergrijzing, met de daarbij behorende vraag naar verzorging.

De derde reden is de gezondheidszorg zelf, die de vraag om zorg niet voldoende aankan. Dit komt door kosten, logistiek en toch zeker ook door een stukje wantrouwen.

De reguliere gezondheidszorg dringt, om humanitaire- en kostenoverwegingen, aan om klachten en ziekten te voorkomen. Het is de preventieve gezondheidszorg, die zich hiermee bezig houdt. De preventieve wellness is daar een onderdeel van.

Deze drie factoren zorgen voor een sterke groei van wellness diensten en wellness producten.

Wellness zelf is uiteraard ook in ontwikkeling.
> Lees over de Trends 2017.


SpaSpaOnline, bekend van Wellness Magazine, toont de beste aanbiedingen en hoogste kortingen voor sauna bezoek. Tevens kun je zoeken naar vrouwendagen en badkledingdagen.
> Kies hier voor SpaOnline. Ook leuk als cadeau!


Wellness iets voor jou?

En hoe is het met jouw manier van leven gesteld? Wil je weten of je voldoende met je gezondheid bezig bent? Een lastige vraag om die aan jezelf te stellen. Daarom hebben wij een test uitgezocht, die jou daarbij kan helpen.
> Doe hier de gezondheidscheck

Indien je een beurs of evenement wilt gaan bezoeken, dan kun je gebruik maken van het overzicht Wellness Beurzen 2017.


Vitaliteit

Fit worden en blijven. Je fris, krachtig en gezond te voelen. Slank en vitaal te zijn om de kracht en lust te hebben om te leven, zoals jij dat wilt. Waarden die normaal zouden moeten zijn, maar in deze hectische tijd lastig zijn te verwezenlijken.

Wellness biedt je een platform om aan je lichaam en gezondheid te werken. Gezond te eten. Voldoende te gaan bewegen en te zorgen dat je lichaam krachtig is. En na inspanning te zoeken naar ontspanning met rust en meditatie. Vaak worden hiervoor speciale ontspanningsoefeningen uit de yoga gebruikt.

Beleven kan vanuit de thuis situatie door bijvoorbeeld te gaan joggen of met behulp van de computer een Wii Fit te trainen. En wil je samen met anderen zijn dan yoga en pilates lessen te volgen of in een fitness club te trainen of een sauna oord te bezoeken.

Op onze page Fit en Vitaal in 9 stappen kun je testen doen voor spierkracht, balans, uithoudingsvermogen, vetpercentage, voeding en mentale sterkte.

En dat niet alleen, je kunt al direct aan de gang gaan. Na iedere test volgen fitness oefeningen om je krachtig te maken. Je balans en duurvermogen te verbeteren. Programma’s voor afvallen en gezond eten te volgen. De fitness oefeningen zijn met beelden toegelicht op Fit TV

> Begin hier met de testen en volg de fitness oefeningen

Fit en vitaal zijn is lekker in je vel zitten en barsten van de energie.


Yoga om de dag te beginnen

De yoga leer gaat ervan uit dat ieder mens een deel van het heelal in zich heeft. Binnen de yoga zijn er diverse stromingen. Raja Yoga is er daar één van. Met de Raja Yoga wil de yogi, beoefenaar van yoga, zijn gedachten onder controle krijgen om meer bewust te kunnen leven.

Hatha Yoga, onderdeel van Raja Yoga, is de bekende bewegingsleer van de yoga. Hatha Yoga versterkt het lichaam en zorgt voor een gezond gevoel.

Wij hebben die yoga oefeningen verzameld, die je zo goed na het ontwaken in de ochtend kunt doen. Een heerlijk begin van de dag.

> Yoga als ochtendgymnastiek met zonnegroet meditatie en ontspanning

Erg in de belangstelling staat mindfulness. Je bezig houden met wat zich nu voordoet. Een vaardigheid, die je kunt leren en die verwant is aan de Yoga. Lees hier over mindfulness.


Wellness deal > 2 dagen heerlijk ontspannen in een populaire sauna. Plus een overnachting in nabij gelegen hotel. Superdeal vanaf € 25,00


Waar kun je de weldaad ervaren

In Nederland kennen we vooral de wellnesscentra en kuuroorden. Ook de moderne fitness club biedt vaak een uitgebreid programma.

Het bezoeken van de sauna en thermen of spa’s wordt steeds meer een levensstijl. Een goed voorbeeld van een modern wellnessresort is De Veluwse Bron in Emst en voor een kuuroord Fontana Nieuweschans.

Om de populaire sauna’s te kennen kun je de onlangs door Jouw SaunaGids gepubliceerde Sauna Top 10 van 2017 bekijken. En wist je dat Nederland wel 5 kuuroorden kent? Hier vind je de kuuroorden bij elkaar.

> Meer over Sauna en Thermen en over badkledingdagen en damesdagen

In Europa zijn een aantal landen ons voorgegaan in het aanbieden van wellness in het kader van de reguliere gezondheidszorg. Dat zijn bijvoorbeeld Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland met hun beroemde Bad und Kuurorten. Die overigens tegenwoordig vaak Thermalbad & Spa genoemd worden. Het is (was?) daar traditie om de zorgverzekerden zo’n gezondheidsarrangement onbetaald aan te bieden. Voorbeeld is Thermalbad & Spa in Zürich.

Wij bezoeken regelmatig sauna en wellness oorden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en we zien daar dat de wellness cultuur anders is dan bij ons, meer principieel. Opmerkelijk is dat de saunagang daar vaak gekleed is.


Wat kun je in een wellness oord verwachten

De oorden bieden ontspanning en verzorging. Sauna, stoombad, hammam, whirlpool, zwembad en ligweide zijn bedoeld voor de ontspanning en massage, pakkingen, gezichtsbehandelingen, pedicure en manicure voor de verzorging.

Naast ontspanning en verzorging bieden de oorden steeds vaker actieve programma’s met  fitness, aquafit, yoga en meditatie. En ook programma’s met omgaan met stress en burn out en gewichtsbeheersing. Meest recente programma’s zijn het bestrijden van vermoeidheid en hoofdpijn. Meer vind je op Wellness Trends 2017.

In het verlengde hiervan heb je het kuren met thermale, zoutwater en modderbaden.

> Meer over wat wellnessoorden jou te bieden hebben


Wellness en kuur reizen

Midden in de hectiek, dat ons leven zo kenmerkt hebben we veel behoefte aan gezonde inspanning, ontspanning en meditatie. De reizen bieden vakanties waar je kunt werken aan je gezondheid of kunt kiezen voor zomaar een weekje pure ontspanning en heerlijk genieten.

De reizen zijn er in allerlei soorten. Steeds met een eigen doel.

Zo kun je kiezen voor een wellness hotel voor een heerlijke relaxte vakantie. Of een vakantie met een specifiek doel als fitness om meer te bewegen. Reizen voor ontgiften en afvallen, de detox reizen. Ook zijn er reizen waarbij je kunt kiezen voor thalasso therapie, een weldaad van zeewater, algen en mineralen.

Verder zijn er ayurveda reizen. Ayurveda is een zeer oude geneeswijze en gaat over lichaam, geest en ziel. Yoga en pilates reizen. Heb je last van futloosheid, slapeloze nachten, emoties en een gevoel van leegte? Dan zijn er de anti-stress en burnout reizen.

Mindfulness reizen. Dit zijn korte wellness reizen om de kunst van het aanvaarden en vergeten te leren.

En natuurlijk kun je ook kiezen voor een weekend of midweek. Een paar dagen er helemaal tussenuit zijn en verwend worden. Een korte wellness vakantie kan ook nog eens heel betaalbaar te zijn.

> Meer over reizen en vakanties voor ontspanning, activiteiten en meditatie

Wellness Online