Thalasso is een heilzame therapie met zeewater

Wellness Online

Thalasso is een woord uit de oudheid en dat zee betekent. De Romeinen en Grieken wisten al dat de zee een genezende werking heeft en zij maakten daar gebruik van door in zeewater te baden.


Menu wellness reizen:
> Wellness hotels en appartementen
> Wellness bungalows
> Wellness breaks in Nederland
> Wellness breaks in buitenland
> Fitness reizen
> Detox en gewichtsverlies reizen
> Thalasso reizen
> Yoga, anti-stress en ayurveda
> Singlereizen ook voor alleengaanden
> Alles over Wellness Reizen


Thalasso therapie

Met de ervaring uit het verleden is de moderne Thalasso therapie ontwikkeld. Deze therapiën vind je in speciale kuuroorden aan zee. De behandelingen, veelal onder toezicht van een arts, hebben als ingrediënten zeewater, zeealgen, modder, zand en bovendien de gezonde jodiumhoudende zeelucht, waarmee de longen zich verwijden en slijm oplost.

De therapie voorkomt en verzacht spier- en gewrichtsklachten. Om deze reden wordt deze therapie ook toegepast bij reumatische klachten.

> Zeewater heeft een rustgevende invloed op mensen en daarom heel nuttig om stress te beheersen.

De therapie past daarom uitstekend bij de preventieve wellness

Frankrijk, Duitsland en de landen rond de Middellandse Zee bieden een keur aan centra. Eén van de oudste Thalasso therapie centrum ligt in Frankrijk. Het is het Roscoff Thalasso Therapie Centrum in Bretagne.

> Thalasso reizen vanaf € 465, KLIK HIER


Wellness deal > 2 dagen heerlijk ontspannen in een populaire sauna. Plus een overnachting in nabij gelegen hotel. Superdeal vanaf € 25,00


SpaSpaOnline, bekend van Wellness Magazine, toont de beste aanbiedingen en hoogste kortingen voor sauna’s in Nederland. Tevens kun je zoeken naar vrouwendagen en badkledingdagen.
> Kies hier voor SpaOnline. Ook leuk als cadeau!


Wat kun je verwachten in Thalasso centra

De therapie begint met een gesprek met een arts

De arts maakt samen met jou een therapieplan. Hier worden dagelijkse behandelingen in meegenomen zoals warm en koud baden, algenbaden, pakkingen, straaldouches, hydromassages. Voor de stoombaden wordt het zeewater verwarmd.

Natuurlijk heb je ook de hele dag toegang tot de zoutwaterbaden, jacuzzi, sauna en rustruimten.

Algenpakking

Algen zijn in zee levende organismen en zijn rijk aan vitamines, mineralen en sporenelementen. Algen zijn belangrijke voedingsstoffen voor de huid. Algen worden gebruikt in bubbelbaden en uiteraard voor de algenpakking. De algen worden warm en onder een verwarme deken op het lichaam aangebracht. Op deze manier werken de algen kalmerend en herstellend. Hiermee wordt ook een optimale opname door de huid verkregen.

De algenpakking bevordert de bloedcirculatie in de huid. Door de celstofwisseling worden afvalstoffen afgevoerd. De huid word zacht door reiniging en de algenpakking brengt het vochtgehalte weer in balans.

Hydrotherapie behandeling

Deze behandeling is gebaseerd op de geneeskrachtige werking van zeewater. Deze behandeling bestaat uit onderwater massages, straalnevels en minerale baden.

Zeewaterdouche

Een douchemassage met fijne stralen zeewater. Het verbetert de bloedcirculatie en werkt ontspannend.

Zeewatermassage met hoge druk

Waterstralen masseren het lichaam en activeren de bloedsomloop. Het lichaam krijgt bij deze massage een behaneling. Van de voeten tot aan de schouders. Deze massage versoepelt de gewrichten en verstevigt de huid. Helpt tevens bij vermageren.Thalasso centra nader bekeken

Thalasso kuuroord Fontana Nieuweschans in Groningen

In 1975 werd geneeskrachtig bronwater onder Nieuweschans ontdekt. Het bronwater heeft een zeer hoge internationale kwalificatie en deze luidt: ijzer- en jodiumhoudende thermaalbronwater met veel calcium en sulfaat. In 1985 werd hier het eerste kuurcentrum van Nederland gerealiseerd. Fontana Bad Nieuweschans is thans uitgegroeid tot een wellness centrum van formaat met hotel, sauna en diverse kuurstudio’s, waaronder één voor Thalasso therapie.

Thalasso studio

De hier gebruikte groene algen komen uit de Noordelijke IJszee. Een water met een hoog zuurstofgehalte en een ware bron voor algen. Deze groene algen bevatten vitaminen, mineralen en spoorelementen.

De algen voeden, verstevigen en reinigen de huid en lichaam. Deze Thalasso, warmte behandeling verzacht pijn in spieren en gewrichten.

De Thalasso behandeling heeft uiteraard ook een ontspannend effect.

Fontana biedt algenpakkingen in vele vormen, zoals algenpakking puur, met of zonder voetreflex, algenolie, algencrème en Thalasso power.

Met de Thalasso behandeling wordt je lichaam ingesmeerd met pure algenpap, waarna je wordt ingepakt in folie en een thermische deken. Hiermee kunnen de algen hun dieptewerking doen. Na de behandeling is het heerlijk douchen.

Fontana biedt veel meer. Bijvoorbeeld een lifestyle verandering. Een lifestyle kuur in Fontana is al behoorlijk populair aan het worden.

Wil je het proberen? HotelSpecials biedt een wellness arrangement voor slechts € 149. Dan kun je genieten van wellness, 4-sterren hotel, ontbijtbuffet en onbeperkt entree tot de sauna.

> Klik hier voor dit wellness arrangement voor slechts € 149


Menu wellness reizen:
> Wellness hotels en appartementen
> Wellness bungalows
> Wellness breaks in Nederland
> Wellness breaks in buitenland
> Fitness reizen
> Detox en gewichtsverlies reizen
> Thalasso reizen
> Yoga, anti-stress en ayurveda
> Singlereizen ook voor alleengaanden
> Alles over Wellness Reizen

Wellness Online