Wellness Trends 2016 Wensen en Aanbod

Wellness Online

> Voor Wellness Trends 2017 klik hier

Wat zijn de Wellness Trends 2016. Trends in (zelf)zorg voor je gezondheid, voeding, beweging en ontspanning. Wat zijn de wensen en wat is te verwachten in 2016.


Wellness Trends 2016 samengevat

1 Zorg op afstand
2 Superfoods zelf samenstellen
3 Vers en gezond product markten
4 Afvaltraining zonder apparatuur
5 Flexibel of geen abonnement
6 Yoga en mindfulness
7 Vakantiebestemmingen Spanje, Thailand en Nederland
8 Beleving van de activiteit
9 Schaalvergroting en vormen van ketens
10 Combinatie van recreatie en verblijf
11 Duurzaamheid
12 Nieuwe aanbieders als sportcomplexen en beautysalons


Wellness opleidingenAALO Fitness en Health & Wellness Opleidingen
Grootste kwaliteitsopleider met meer dan 50 opleidingen heeft altijd een geschikte wellness opleiding (NRTO Rijks-erkend).
> Klik hier branche erkende AALO opleidingen


Gezondheidstrends 2016

Eén van de uitdagingen voor de toekomst en behorende tot de wellness trends 2016 is het verlenen van zorg op afstand. Zorg via een digitaal netwerk, zoals Internet. Toepassingen zijn beeldschermzorg, huisautomatisering, coaching en begeleiding op afstand. Deze e-health is in volle ontwikkeling. Een voorbeeld is Interapy. Een erkende GGZ-instelling die via hun website behandelingen aanbiedt van depressies tot eetproblemen toe. De behandeling wordt vergoed.

Gebruik maken van sport apps voor meten en vergelijken van prestaties. Apps waarmee je ook kunt aansluiten bij een online community.

Interesse voor moleculaire biologie en genetica van veroudering en verlenging van de levensduur en de toepassingen daarbij.


Voedingstrends 2016

Het Voedingscentrum brengt in de loop van 2016 de nieuwe Schijf van Vijf uit. In dit advies wordt aanbevolen meer peulvruchten te eten. Dagelijks een kleine portie ongezouten noten te eten. Dagelijks thee te drinken. Koffie te filteren. Minder vruchtensappen te drinken en bij voorkeur geen alcoholische dranken te nuttigen. Dit zijn dus aanvullingen op de al bestaande Schijf van Vijf.

Mensen gaan zelf aan de gang om superfoods samen te stellen. En de glutenvrij hype loopt op haar einde.

Streekproducten en dan vaak ook verse producten komen meer onder de aandacht. De vers en gezond product markten worden populairder. Supermarkten en restaurants gaan meedoen.

De consument stelt hoge eisen aan diervriendelijkheid en aan NIET bespoten en gemanipuleerde gewassen.


Beweging trends 2016

Er zal meer behoefte zijn aan begeleiding bij de training en het trainen in kleine groepen. Men wil niet vastzitten aan een abonnement.

De behoefte aan een gezonde levensstijl en eventueel levensstijl verandering neemt toe.

Wellness trends 2016 zijn buitenfitness, bootcamping en afvaltraining zonder apparatuur. Meer specialisatie. Meer beleving van de activiteiten.

Preventieve wellness door fitness, wellness en gezondheidscentra te combineren.

Hatha yoga, de bewegingsleer van yoga.


Ontspanningstrends 2016

Een al jaren veel beoefende bezigheid is yoga. Hierop aanvullend en dan als dé wellness trend voor 2016, mindfulness. Mindfulness stelt je in staat om te leven in het heden en deze situatie te accepteren en niet in of met het verleden nog te leven.

In een stress situatie, waar velen van ons in verkeren kan dit een belangrijke bijdrage zijn om gezond te blijven.


SpaSpaOnline, bekend van Wellness Magazine, toont de beste aanbiedingen en hoogste kortingen voor sauna’s in Nederland. Tevens kun je zoeken naar vrouwendagen en badkledingdagen.
> Kies hier voor SpaOnline. Ook leuk als cadeau!


Trends wellness oorden 2016

Het bieden van kwaliteit, zorg voor de gasten en beleving van de activiteit in haar omgeving. De consument zal vooraf met behulp van Internet een keuze maken. Zichtbaarheid op het Internet en het online verlenen van service, reservering en betaling zijn evident.

Schaalvergroting van de wellness oorden. De grotere sauna’s zijn Sauna Peize in Drenthe, de Veluwse Bron in Gelderland, de Zwaluwhoeve in Hierden en Sauna Bussloo in Voorst, beide in Gelderland. De trendy sauna, Spa Zuiver in Amsterdam. Thermen Holiday in Schiedam en de meest bezochte sauna is Thermae 2000 in Valkenburg, Limburg. Nieuwkomers in de rij van grote sauna’s zijn Sauna Maarssen – Spasereen in Tienhoven en Omega Spa en Wellness – Sauna Soesterberg.

Verbetering van de kwaliteit van de maaltijden.

Meer kledingdagen in de sauna.

Steeds meer jongeren gaan naar de sauna.

> Dagje sauna in combinatie met een overnachting.


Trends wellness reizen 2016

> Wellness reizen met Yoga als thema.

Steeds meer mensen krijgen last van overgewicht. Een goede begeleiding is dan belangrijk om verantwoord af te vallen. Resorts spelen daar op in met o.m. detox en gewichtsverlies reizen.

Populaire bestemmingen zijn Spanje, Thailand en Nederland.

Singlereizen Yogareizen

Singlereizen zijn een trend. Met ruim 2 miljoen singles en een grote belangstelling voor Yoga is dat goed verklaarbaar. Wil je meer weten over een weekend yoga voor singles, klik dan op de volgende link.

> Singlereizen Yogareizen.


Wellness deal > 2 dagen heerlijk ontspannen in een populaire sauna. Plus een overnachting in nabij gelegen hotel. Superdeal vanaf € 25,00


Referentie: Rabobank Cijfers & Trends 2016

Wellness Online