Preventieve Wellness, congres Hogeschool Inholland

Wellness Online

Ref. Congres Preventieve Wellness van Hogeschool Inholland, 28 januari 2013


Preventieve wellness

Gezondheidszorg wordt geassocieerd met genezen, maar de nadruk ligt steeds meer op preventieve gezondheidszorg. De aandacht ligt dan op voldoende bewegen, sport en gezond eten. Zo ook op ontspanning, omdat daar ook een preventieve werking vanuit gaat. Aldus het eerste congres over preventieve wellness, door het lectoraat City Marketing & Leisure Management en Inhollandstudenten.

Het congres vormde de afronding van een onderzoek Preventieve Wellness van het lectoraat. Volgens Angelique Lombarts, lector City Marketing & Leisure Management, is de term Preventieve Wellness nu geland. Haar wens is dat er een balans komt tussen voldoende bewegen, gezonde voeding en rust of ontspanning. Anders gezegd wellness of welbevinden. Voorwaarde voor een gezonde levensstijl.
> Lees ook Fit en vitaal in 9 stappen als onderdeel van de preventieve wellness


Inspelen op de toekomst

De verzekeraar Menzis biedt haar medewerkers een preventie programma. Aan de hand van diverse initiatieven blijkt dat preventie de toekomst heeft. Ook voor de verzekerden, al 210.000 verzekerden schreven zich in voor het spaarprogramma SamenGezond.


Internationale wellness trends

Dr. Melanie Smith, Budapest Business School vertelde over de internationale relatie tussen wellness en gezondheidszorg. Er zijn diverse visies over wellness. In West-Europa, is het meer een holistische benadering. Eenheid tussen lichaam en geest. In Oost-Europa is de benadering gericht op genezen. In Canada is een duidelijke trend dat wellness onderdeel is van een levensstijl.

Verder waren er diverse workshops. Wellness op de werkvloer, leer uw doelgroep kennen en gezonde smaak. Tijdens de paneldiscussie werd ingegaan op de stelling De werkgever moet meebetalen aan wellness ter voorkoming van langdurig ziekteverzuim.

> Hier het verslag over het congres Preventieve Wellness

Wellness Online

3 gedachten over “Preventieve Wellness, congres Hogeschool Inholland

  1. kerel Bericht auteur

    Ben benieuwd of het gaat lukken dat het begrip preventieve wellness door een breed publiek wordt begrepen.

    Annette

    Reageren
  2. Pingback: Wellness trends voor 2013 Wensen en aanbod voor sauna bezoekers.

  3. Pingback: Wandelen is net zo goed als hardlopen om hartproblemen te voorkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *